Mit nézzünk ma a tévében? – Szombat

Végül is, ilyenkor nyár derekán még az Oscar is elmegy, ami francos-filmes Coppola méltán híres Keresztapájának akár paródiája is lehetne (nem az amúgy), az ezúttal komédiázó Sylvester Stallonéval, Ornella Mutival és még egy csomó híres színésszel… Ha képben vagyunk a maffiafilmek kliséiben, jellemző fordulataiban, az ismert sztereotípiákban, akkor akár még jól is szórakozhatunk e filmen, kezdés: RTL, 20.00.

Van azonban igazi maffiafilm is mára, méghozzá egy vérrögvalóságon nyugvó életrajz: a Főnökök főnöke (capo tutti capi, ugye…) Paul Castellanónak, a hírhedt New York-i Gambino-klán főnökének utolsó éveit mutatja be, a kitűnő Chazz Palminteri alakításában, meglehetős hitellel. (Viasat3, 21.55)

A Rejtett penge Yoji Yamada veretes szamurájfilmje, mely tulajdonképpen egyik része a japán mester szamurájok végnapjaival foglalkozó, hatalmas ívű trilógiájának. Önmagában is élvezhető, lassan hömpölygő, esztétikus alkotás. (tv2, 22.50)

Az Erőszakos múlt David Cronenberg filmje, már holnapi ajánlat: RTL, 0.10. A film már meg sem közelíti a kanadai mester korábbi kultuszfilmjeit (Karambol, Meztelen ebéd, stb.), de egy korrekt, a gondolatiságot sem teljesen száműző, még emészthetően moralizáló krimi-thrillernek tökéletesen megteszi Viggo Mortensennel és Ed Harrisszel – a téma a jogos ön- és vagyonvédelem.

Öt perccel később (m2, 0.15) kezdődik a mai este/éjszaka messze legérdekesebb filmje, a norvég Bent Hamer Tojások című abszurd komédiája, mely egy idős testvérpár életének pillanatit mutatja meg, a rendező sajátos fanyar, groteszk látásmódjával. Azt írja az ajánló: “Ezt a filmet kétszer kell megnézni. Érdemes odafigyelni rá, hogy mennyire sok időt el lehet tölteni az egyszerű, minden napi, beidegződött dolgokra. A film háttere is elgondolkodtató. Ez a film különösen azok számára lesz érdekes, akik még soha nem töltöttek el egy hetet egy szobában…” A képen a testvérpár egyik fele, az egyik tojás látható.

A Mezzon 20.30-tól Mozart Don Giovannija, Daniel Harding vezényletében.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.