Mit nézzünk ma a tévében? – Vasárnap

Először is, egy kis szolgálati közlemény. Felmerült a napokban, hogy miért nincs az ajánlóban HBO, Minimax, film2+, ilyesmi, illetve, miért csak esti filmeket, és általában csak filmeket ajánlok. Ez egy szubjektív ajánló, az alapcsomag(ok)ban hozzáférhető, ingyenes tévécsatornák kínálatából. Mivel filmügyben mindenevő vagyok, Tarr Bélától Barátok köztig és Bergmantól Michael Bayig és James Cameronig terjed nálam az étlap, ennek megfelelőek az ajánlók is. Sportot csak elvétve, zenét kizárólag a Mezzóról ajánlok. Az okos-, állatos-, főzős-, utazóscsatornák adottak, nincs mit ajánlani tőlük, hiszen állandóan ismételnek. Nekem ezért az ajánlóért senki nem fizet (sajnos). Csakis este tévézek, így (kellemesen önző módon) esti programokat tudok csak ajánlani. Mivel ez egy tévéajánló, értelemszerűen nem sorolom fel a teljes tévéműsort, csupán kiemelem belőle azt, ha szerintem van, amit érdemes megnézni – értelemszerűen akadnak olyan ajánlatok, melyek nem feltétlenül egyezik minden olvasóm ízlésével, de biztos vagyok benne, hogy általában a minőséget ajánlom, így bárki találhat bennük számára érdekeset. Lassan bár, de töretlenül gyarapszik a blog olvasótábora, ennek köszönhető ez a kis szöveg is.

Ma este ismét a szcientológusok lesznek fókuszban. A Míg végül semmid nem marad című dráma nem takargat semmit, címében a tartalma. A valóságban történteken alapuló film egy család kálváriáját mutatja be, hogyan hálózzák be őket a szcientológusok, míg végül semmijük sem marad. Nikolaus Stein von Kamienski 2010-es filmjét nem láttam még, de ismerve és tudva, hogy a német filmesek között milyen karakán arcok vannak, és hogy általában mennyire nem cicóznak, ha igazság feltárásáról van szó, úgy erősen ajánlatos filmnek tűnik ez, még akkor is, ha történetesen belecsúszik az egyoldalú demagógia csapdájába. A rendezőjéről mindössze annyit tudni, hogy 50 éves és eddig főleg Tetthely és más hasonló tévésorozatokban rendezett, sokat. (m1, 21.30)

Alternatívának egy gyakorló szcientológus által főszerepelt film van mára, A tábornok lánya. Bár, állítólag John Travolta hite már megingott egyházában, mivel az határozottan tiltja bizonyos betegségek gyógyszeres kezelését, és így Travolta fiát is csak a földönkívüli erők menthették volna meg, ám azok valahogyan nem jöttek el dolgukat végezni… Az izgalmas film amúgy az amerikai hadsereg egyik tekintélyes tábornokának környezetében megtörtén kéjgyilkosság körülményeit meséli el, fellebbentve a fátylat a seregben uralkodó morál nem feltétlenül pozitív aspektusairól. (FEM3, 21.25)

Késő estére egy Woody Allen-klasszikus marad, melyben Csehov szintén klasszikus Három nővérje kap új színezetet. Hannah és nővérei (kép) egy brooklyni művészcsalád leánygyermekei, és legalább annyira boldogtalanok, mint a múlt századi orosz vidéki dácsa lakói. Oscar-díjas alakítások, remek forgatókönyv. (m1, 23.05)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma a tévében? – Vasárnap bejegyzéshez

 1. :)) szerint:

  Ez így ok, Te blogod, Te ajánlasz, de keress rá a blogodban pl. Wim Wenders Millió dolláros hoteljére, amikor az műsoron van, folyamatosan azt ajánlod, akkor is, ha egymás után háromszor is leadják. De nyilván, akinek nem tetszik….:))

  • efes szerint:

   Ha a filmszerkesztőknek ilyen gyenge a fantáziájuk, és/vagy ha nincs más? 🙂 Én amúgy bírom azt a filmet. Aztán pedig lehet, hogy valaki az első két ajánlásnál kihagyta, és a harmadiknál dönt úgy, hogy most akkor megnézem. Ha van valami szerintem OK, akkor azt küldöm, akárhányszor adják is..

 2. :)) szerint:

  Ja, és a Hanna és nővérei is detto. De egyébként igazad van, ha adnának mást….Olyan ez, mint Bud Spencer és Terence Hill bármelyik filmje. Ma is verik a mezőnyt, amíg csak ratyi valóságshow-k vannak ellenükben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.