Mit nézzünk ma a tévében? – Kedd

A ma esti Olimpia-alternatíva a következő: fél tízig nagyon semmi, illetve, csak a szokásos, ekkor viszont megnézhetjük sokadjára Hannát, meg az ő nővéreit (Duna, 21.35 – a képen a nővérek), Woody Allen variációját az Egyesült Államok nagy családi ünnepére, a Hálaadás napjára.

Menekülésre ítélve (m1, 23.05) – Ez egy olyan film, amely elsősorban filmtörténet iránt behatóbban érdeklődők, illetve igazi krimiőrültek számára lehet érdekes. Claude Sautet 1960-as, fekete-fehér mozijában Lino Venturát, Sandra Milót és a kölyök Belmondót láthatjuk. Gengszter menekül a rendőrök elől és közben bosszút áll azokon, akik feldobták. A későbbi kemény, ködös, ballonkabátos, cápacitroenes francia krimik egyik jelentős előfutára ez a film.

Még későbben kezdődik A titok gyermekei (tv2, 0.30), ami így már nem igazán alternatíva, inkább csak a tv2 szokásos alibizése. Mivel azonban ők is benne voltak e magyar koprodukcióban készült török filmben, talán elvárható lenne egy kicsivel komolyabb támogatás is annál, minthogy késő éjszakába suvasztva tolnak el értékes filmeket… Igen szép filmről van szó tehát, melyben egy brutális apja elől a nagyvárosba menekülő kisfiú történetét ismerhetjük meg, akit aztán a városi utcagyerekek fogadnak be maguk közé. A filmet felfoghatjuk akár egyfajta 400 csapás-parafrázisnak is, és mindenképpen megéri fennmaradni érte, ha ezt be bírjuk vállalni…

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.