Mit nézzünk ma a tévében? – Szerda

A ma esti film A leggyorsabb Indián (Duna, 21.20), Sir Anthony Hopkinsszal, aki nem a leggyorsabb indián, hanem egy megveszekedett, céltudatos és kitartó új-zélandi kisembert alakít (lásd a képen), aki hajlott kora ellenére ódon Indian motorjával számtalanszor megdöntötte (és tán a mai napig is tartja) a sebességi világrekordot. Az első hallásra tán unalmas sportfilmnek gondolt remek kis alkotás valójában himnusz a nagyot álmodni merő kisemberhez, aki céljai elérésére minden tőle telhetőt megtesz, de nem másokon átgázolva, hanem tisztán, nyíltan és barátsággal – nem csoda tehát, hogy így álmai be is teljesülnek. Üdítő, pozitív életeszményt megfogalmazó, erősen ajánlott film ez.

A Zuhanás című Sidney Pollack-filmben (Viasat3, 21.20) Harrison Ford rendőr felesége lezuhan egy repülőn, és kiderül, hogy a mellette ülő férfi nem egyszerűen egy közömbös utastárs volt. A rendőr megkeresi a férfi feleségét (Kristin Scott Thomas) és együtt próbálják kideríteni azt, amit egyikőjük sem szeretne igazán megtudni. Jaj, süppedős melodráma-veszély.

A Bizonyításban (Story4, 22.30), ismét Sir Anthony Hopkinst köszönthetjük. Ezúttal egy dilinyós matematikust alakít, akinek lánya (Gwyneth Paltrow) azon parázik, hogy ő most a dilinyósságot örökölte, vagy a matek zsenijét… Úgy rémlik, ez egészen nézhető film.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.