Mit nézzünk ma a tévében? – Vasárnap

A java ma is késő estére marad, annyira, hogy vacsi utánra nem is találtam mást, mint az Egerek és embereket (MGM, 20.00), ami, mondjuk, azért elég jó kis film. Steinbeck művének ikszedik, ám minden bizonnyal az egyik legjobb feldolgozása Gary Sinise (az a szúrós tekintetű pasi a New York-i Helyszínelőkből) rendezése. Lennie-t, a bivalyerős, ám végtelenül szelíd fogyatékost John Malkovich, míg az őt óvó, normális barátját, George-ot maga Sinise alakítja (a képen ők).

Christopher Nolan remek Álmatlansága ezúttal az m1-en bukkan fel, 22.15-ös kezdéssel, amit a vége főcím lefutása után rögtön meg is ismételnek az m2-n. Hillary Swank, Al Pacino, Robin Williams.

Hibái ellenére mindenképpen figyelemreméltó mozi az Otthon, biztonságban (RTL Klub, 23.25), ami kevés eszközzel, néhány szereplővel igen érzékletesen mutatja be, mi történne, ha Los Angelest (vagy bármelyik más nagyvárost) egy pillanat alatt halálos fertőzést okozó terrortámadás érne, hogyan reagálnának a lakosok, a hatalom, vagy a média.

Végére marad a közönséget általában eléggé megosztó Erőszakik (cool, 23.30). Afféle független vállalkozás Martin McDonagh belga-angol filmje, mely azért villant néhány komoly nevet is (Ralph Fiennes, Colin Farrell, vagy Jérémie Renier, a teljesen más vizeken evező Dardennes-testvérek emblematikus figurája). Ha elkap, akkor repít, ha nem, akkor untat, amúgy pedig morbid, abszurd humorú, mocskos szájú, őrült gengszterfilm ez, Tarantino nyomdokán.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma a tévében? – Vasárnap bejegyzéshez

  1. ChrisDry szerint:

    Erőszakik először untatott 5/10, másodjára és harmadjára meg tetszett és ki kellett javítanom az IMDB pontozásomat 7/10.

    • efes szerint:

      Dettó. Annak idején a Titanicon kihagytam, mert Ralph Fiennes, Colin Farrel, ne már. Aztán utána úgy kaptam egy DVD-t, hogy fú, beszarás de húdehaha,…. aztán semmi. Majdnem belealudtunk. Később aztán láttam, ráadásul valami periférikus szemétcsatornán, tele reklámmal és akkor bejött, annyira mindenképpen, hogy néha hangosan felröhögjek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.