Mit nézzünk ma a tévében? – Kedd

Mit nézzünk? Például Woody Allen legfrissebb Oscar-díját jelentő Éjfélkor Párizsban című filmjét (HBO2, 20.25). A díjat a forgatókönyvért kapta, amúgy bővebben itt.

Én viszont Michelangelo Antonioni Az oberwaldi titok című filmjét fogom nézni (Duna, 21.35), mert még nem láttam. A filmet Antonioni 1980-ban forgatta, Jean Cocteau könyve alapján, akkor még szinte forradalmi módon, teljes egészében videóra, ami azért eltölt némi jegeces rémülettel (SP Beta? Jaj. Rajnai András emléke kísért.). A történetben egy özvegy királynőre egy anarchista töri rá a kastély ajtaját Oberwaldban, és meg akarja ölni. A királynő azonban az anarchistában hajdani hitvesét ismeri fel. A királynő Monica Vitti (lásd a képen).

Ha mindez, amit eddig ajánlottam, hülyeség, akkor Féktelenül (film+, 21.00). Az, ami: féktelen, ám kevéssé intellektuális száguldás Sandra Bullockkal és Keanu Reeves-szel.

Érdekes film lehet az Ahol az angyal se jár (MGM, 22.00), egy E.M. Forster-adaptáció, mely az angol felsőbb körök elfojtott szexualitásában kutakodik. Lesz benne Toscana, Hellen Mirren (akitől amúgy nem áll távol a sikamlósabb terep, hiszen fiatal színésznőkorában még Tinto Brass hírhedt Caligulájában is fontos szerepet vállalt), Helena Bonham Carter, valamint Rupert Graves.

(Meanwhile, a mezzon (20.30-tól) Händel Rinaldója, ami igen szép darab. Sajnos, az előadókat nem ismerem.)

Ha valami sikamlós, akkor Larry Flynt, a provokátor (Pro4, 22.40) az sikamlós, hiszen Larry alapította meg a Hustler magazint. Életről Milos Forman készített kitűnő, kötelező jellegű filmet.

“A” West Side Story (Film Mánia, 23.00).

Ha valaki mindenképpen szeretne megbizonyosodni arról, miért utálom Lars von Triert, az nézze meg az Antikrisztust (HBO2, 23.35).

+1: Napi mijafaszez: 2006-os angol gyártású Csendes Don, rendezte Szergej Bondarcsuk, főszereplők: Rupert Everett, Ben Gazzarra, F. Murray Abraham? Rettenetesen hangzik. Ha valaki tud nézni Filmbox Extrát, ráadásul 00.10-től (a film természetesen három óra hosszú), az tudósíthatna, mégis, mi ez az a priori “szörnyszülött”.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.