Végleges a Friss Hús Budapest rövidfilmfesztivál 2014-es programja

Bejelentették a Friss Hús Budapest rövidfilmfesztivál versenyprogramjában bemutatandó filmek listáját.

A rövidfilmes formátum iránt érdeklődő közönség 66 alkotást nézhet meg a március 27-30 között megrendezett szemlén a Toldi moziban.  A Friss Hús méltó bemutatkozási lehetőséget nyújt a hazai filmes tehetségeknek és Friss_Hus_specialmegismerteti munkáikat a szélesebb közönséggel, valamint a külföldi rövidfilmes trendekbe is bepillantást nyújt.

A fesztiválon a párhuzamosan futó magyar és nemzetközi programba beválogatott filmek listája a Daazo blogján olvasható. Új filmmel mutatkozik be többek között Kerékgyártó Yvonne, Szirmai Márton, Szabó Simon, Kárpáti György Mór, Felméri Cecília, Fabricius Gábor, illetve a tavalyi Friss Húson is sikeresen szereplő Grosan Cristina. Két Berlinalét megjárt alkotás is szerepel a fesztivál programjában: Bucsi Réka animációja, a Symphony Nr. 42 és Ferge Roland El című filmje.

A nemzetközi szekció olyan filmeket is bemutat, amelyek sikeresen szerepeltek fontos nemzetközi fesztiválokon (Sundance, Berlinale Shorts, Clermont-Ferrand).

A Friss Hús fesztivált először 2013 tavaszán rendezték meg mint az egyetlen olyan budapesti eseményt, amely a hazai rövidfilmes termést mutatja be, összegyűjtve a filmrajongókat és a filmszakma szereplőit. A tavalyi szemlére – amely öt magyar filmes blokkból állt – körülbelül 2000 néző volt kíváncsi. A nagy érdeklődésre való tekintettel a fesztivált pótvetítések követték. 2014-től nemzetközi versenyprogrammal egészül ki a program: a változatos összeállításba olyan országokból érkeztek alkotások, mint Thaiföld, Kína, Spanyolország, USA, illetve Irán. A versenyen kívüli programokat az elkövetkező napokban jelentik be a szervezők.

A Friss Hús Budapest zsűritagjai az utolsó napon hirdetik ki a hazai és a nemzetközi versenyprogram győztesét.

Zsűri:

Domenico La Porta, a Cineuropa főszerkesztője, Matthieu Darras, a Nisi Masa alapítója és a TorinoFilmLab projektvezetője, Katarzyna Klimkiewicz lengyel filmrendező, Bitter Brúnó kommunikációs szakember, szociológus.

Kategória: Hírek, Szemlék, filmfesztiválok | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.