A szerelem gyerekkel jön (Ange et Gabrielle, 2015)

Na, ez jó kis csajos film! Van benne szerelem, természetesen, fiatalok és kevésbé fiatalok között, van benne cukiság, némi humor, némi báj. Tehát, nem fog fájni A szerelem gyerekkel jön című francia és romantikus és komédia senkinek, nem fekszi meg a gyomrot, nem terheli az agyunkat sem feleslegesen – de nem mondanám ostobának sem. Értelmes, szolid, egyszerű film, mely a szerelemről, a gyermekvállalásról és a házasságról beszél.

a szerelem gyerekkel jön - patrick bruel és isabelle carréA történet apropója teljesen hétköznapi, mint ahogyan a szereplők is. A jól menő építészként dolgozó sármos szőrmókforma, de már középkorú Ange-re (Patrick Bruel) egy nap egy tűzről pattant menyecske töri rá az általa vezetett építésziroda ajtaját. Gabrielle (Isabelle Carré) azzal támadja le az amúgy számára tök ismeretlen férfit, hogy a fia (Thomas Solivéres) ejtette teherbe az ő 17 éves lányát (Alice de Lencquesaing), és azt kívánja, hogy Ange beszéljen a fejével, hogy a fiú tegyen eleget apai kötelmeinek. Ange azonban nem tud arról, hogy fia lenne, agglegény lévén egy dolog élteti: a szabadság. Később persze, kiderül, hogy 20 évvel ezelőtt volt valami egy éjszakás affér, ám ennek eredményével sohasem találkozott. Gabrielle azonban addig kardoskodik, míg Ange kényszeredetten megkeresi állítólagos fiát, aki ráadásul hasonló elutasítással fogadja őt, de a születendő gyermekének anyjával való kapcsolatot is. A gyerek azonban megszületik, ám az apák és az anyák továbbra sem találják a közös hangot. A harcias Gabrielle azonban addig ügyködik, míg a végén minden jól alakul – ahogyan az kell.

a szerelem gyerekkel jön - patrick bruel és thomas solivéresNagy titok nincs Anne Giafferi filmjében (amit Murielle Magellan színdarabja alapján írt). Ahogyan Ange-ra rátöri az ajtót Gabrielle (miközben a film eredeti, francia címe Ange és Gabrielle), s ahogy ismeretlenül egymásnak feszülnek, nyilván tudja már mindenki, hogy a végén puszi lesz ott, ahol az elején pofon csattan, és ahhoz sem kell váteszi képzelőerő, hogy előre sejtsük a gyerekek boldogulását: a film mégis kifejezetten kellemes, kényelmes időtöltés. Ennek oka a történet elég jól megrajzolt karakterei, illetve a köztük zajló dialógus szellemessége lehet, a kisdedek látványának természetes szívlágyító hatása mellett. Természetesen, nincs kihagyva a buta férfikezekre bízott gőgicsélő csecsemő poénja sem, de míg Hollywoodban erre az egy poénforrásra sorozatot építenek, itt csupán egy – igaz egyszerre édes és vicces- jelenetre elég, mely ráadásul a film végkifejletének kulcsát is rejti. A nagyjából két-három évet átölelő történet különösebb zökkenők nélkül halad végig a neki kijelölt pályán, úgyhogy… Mondom, nem fog fájni, igaz nagyon felkavarni sem. Igazából inkább tévébe való film ez. Asanisimasa: 7/10

Kategória: Film
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.