Hamarosan startol az első Humen Film Fesztivál!

2016 szeptember 8-11. között a Humen Media Hungary első alkalommal rendezi meg a Humen Film Fesztivált a budapesti Művész Moziban, amelynek célja, hogy a hazai LMBTQI és a melegbarát közösségek körében több ezres példányszámú, évek óta sikeres, ingyenesen elérhető Humen Magazin mozgókép formájában is láthatóvá tegye értékeit és gondolkodását. A fesztivál a Budapest Filmmel való közös együttműködés keretében és a MagNet Bank támogatásával jön létre.

Humen Film Feszt_plakát1Hat szín, hat film. A szivárványzászló színei meghatározó jelentéssel bírnak, és mindegyik film egy-egy színre reflektál. A filmfesztiválon olyan nemzetközi, esetenként díjnyertes alkotások láthatók, amelyek Magyarországon eddig moziforgalmazásba nem kerültek.

A Humen Film Fesztivál célja az is, hogy a vetítésre kerülő alkotásokon keresztül mutassa be az LMBTQI közösség hétköznapi életét, különböző témaköröket és élethelyzeteket feldolgozva pozitív személetet mutasson, a rendezvény középpontjában ezért az életigenlés, a humor, és a pozitív események állnak.

A Humen Magazin szerkesztői arra törekednek, hogy a lapban ne csak egy zárt csoport életét mutassák be egy szűk rétegnek, hanem egy nyitottabb és érdeklődőbb társadalom optimista jövőképét igyekezzenek felvázolni. Pontosan, ahogy a filmvásznon is, mindenkihez igyekeznek szólni, akik kicsit is nyitottak az újra, a másképp gondolkodásra, nem rettegnek a kérdések feltevésétől, és őszintén várják az addig nem meghallott válaszokat.

Erdei Zsolt, a Humen Media Group alapítója így fogalmaz a fesztivállal kapcsolatban: „Amennyiben egy mondatban kellene megfogalmaznom a vetítés-sorozat lényegét, akkor a rendezvényen bemutatásra kerülő egyik filmből idéznék. A Humen Film Festival egy olyan esemény, ahol a címkéit mindenki a ruhatárban hagyja.”

Az eseményre már elővételben kaphatók jegyek a muveszmozi.hu oldalon vagy a filmszínház jegypénztárában. A filmekről részletes információk itt olvashatók: humenfilmfestival.com

Kategória: Hírek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.