Jön a Re-Verzió a 15. Verzió legnépszerűbb filmjeivel!

Kollektív pszichoterápia, a Franco-diktatúra áldozatai, füstölgő okostelefonhegyek, rabszolga a szomszédban, fenséges erdők és a Laibach kalandja Észak-Koreában. Február 7. és március 21. között a 15. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 6 legsikeresebb filmjét lehet megtekinteni ingyenes vetítéseken.

A tavaly novemberben megrendezett 15. Verzió Filmfesztivál filmjeire közel tízezer néző volt kíváncsi, a 105 budapesti vetítésből 43 teltházas volt. A növekvő érdeklődésnek köszönhetően a Re-Verziót még nagyobb lelkesedéssel szervezi idén a fesztivál stábja. A fesztivál hagyományos, február 7-én kezdődő spin-off vetítéssorozatán olyan filmeket lehet megnézni, amelyekre a 15. Verzió alkalmával sokan nem jutottak be – jogos népszerűségük miatt.

A Re-Verzió helyszíne a Blinken OSA Archívum, mely a Verzió több mint 8000 dokumentumfilmjét, és többek között a Szabad Európa Rádió anyagait is őrzi.

Re-Verzió 2019 // RÉSZLETES PROGRAM

Február 7. csütörtök, 18 óra // Blinken OSA

SRBENKA –  A háború bélyege a mai szerb és horvát fiatalokon egy színházi darab próbáinak tükrében. A 15. Verzió Legjobb Emberi Jogi Film díjának nyertese.
A film után Skype-beszélgetés a rendezővel, Nebojša Slijepčević-csel. Moderátor: Szirony Szabolcs (KineDok, Verzió).

Február 14. csütörtök, 18 óra // Blinken OSA

MÁSOK CSENDJE – A 6 éven át forgatott film bemutatja, ahogy emberi jogi ügyvédek és túlélők 50 év távlatában próbálnak igazságot szolgáltatni a Franco diktatúra áldozatainak.

Február 21. csütörtök, 18 óra// Blinken OSA

A FELSZABADULÁS NAPJA – Február 22-én fellép a kultikus zenekar, a Laibach az a38 hajón. Hangolódj rá a koncertre a turnét inspiráló, a zenekar észak-koreai fellépését bemutató dokumentumfilmmel! A film a 15. Verzió zárófilmje volt.

Február 28. csütörtök, 18 óra // Blinken OSA

EGY NŐ FOGSÁGBAN – A főszereplő története megrázó közelségből mutatja meg a modern szolgaság problémáját. A film a 15. Verzió magyar közönségdíjának nyertese.

A vetítés után magyar nyelvű közönségtalálkozó Tuza-Ritter Bernadett rendezővel és DeColl Ágnessel, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni küzdelem programjának vezetőjével.

Március 7. csütörtök, 18 óra // Blinken OSA

ÜDVÖZÖLJÜK SZODOMÁBAN – Hová kerül a már elhasznált okostelefonod? Milyen életutak fogannak a kidobott elektronikus eszközeinkből? Hátborzongató tabló a világ legnagyobb elektronikus szeméttelepéről.

A film után angol nyelvű beszélgetés Logan Strenchock-kal, a CEU Fenntarthatósági felelősével, Simon Gergellyel, a Greenpeace Magyarország munkatársával, valamint Tihanyi Ervinnel, az Intermetal Recycling Kft. elektronikai hulladék üzletág vezetőjével.

Március 21. csütörtök, 18 óra // Blinken OSA

ERDŐK IDEJE – Ünnepeljük együtt a csillagászati tavasz kezdetét, mert már nagyon várjuk, hogy a természet ismét zöldbe boruljon, de mint kiderül a filmből, nem mindegy, hogy mindezt hogyan teszi: utazás az ipari erdőgazdálkodás, a növényvédőszerek és a társadalmi igazságtalanság világába. (A képen jelenet a filmből.)

A film után angol nyelvű beszélgetés Logan Strenchock-kal, a CEU Fenntarthatósági felelősével, téma: “Community Agroforestry Projects and their potential in Budapest”.

A Re-Verzió 2019 helyszíne: Blinken OSA, 1051 Budapest, Arany János u. 32.

A vetítéseken a részvétel ingyenes!
A befogadóképesség 100 fő, helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kategória: Hírek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.