Mit nézzünk ma a tévében? – Kedd

Ma ismét Tour de France, immár az Alpokban, bár még csak az alján: 16. szakasz, Saint Paul Trois Chateaux – Gap. 162.5 km, a végén egy gyenge (én mondjuk már tolnám… XD) 2. kategóriás hegyi befutóval. Meglátjuk. (Eurosport, 14.30)

A Mezzo-n Jean-Baptiste Lully Cadmus és Hermionéja, Dumestre mester elővezetésében, 20.30-tól. Édes-ragadós barokk bűbáj, röpke két órában. (Jut eszembe, francia pszichológusok előszeretettel javasolják barokk zene hallgatását a depressziósoknak…) Mondjuk, az előadás megnézhető a tecsőn is, hat részletben:

Filmet nem nagyon tudok ajánlani mára. Egyrészt azért, persze, van a Filmmúzeum, Woody Allen klasszikus és kívülről fújt Manhattanjével 21.00-tól, utána 22.55-től Cimino maratoni Szarvasvadászával, másrészt pedig a bojkottált Duna tévén Terence Davies lírai kísérleti filmje szülővárosáról, Liverpoolról 22.40-től. Nem egyszerű film ez utóbbi, ha mégis blokádot törne valaki, Az idő és a város zenés filmesszé, különleges hangulatú, nosztalgikus merengés – elsősorban képzőművészeti igényű, erős vizualitással bíró, elvont alkotás, mint hagyományos értelemben vett filmélmény. Kép:

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Chrisdry szerint:

    OFF: Contador ma nyert egy kis időt, Schleck-éktől, Samuel Sanchez is jó, de alapjában örülök szinte mindenkinek, respect hogy ennyit bírnak 🙂 azt hiszem ma is dvd-zem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.