Mit nézzünk ma a tévében? – Vasárnap

Hajrá tavasz! Este viszont még hideg van, úgyhogy… Ron Howard akár két filmmel is beköszönthet hozzánk. Először a Vásott szülőkkel (Story4, 20.00), akik minden eszközzel szeretnének a gyermekeik kedvében járni, ám ez az igyekezet természetesen rengeteg fonák helyzetet fog eredményezni. Dianne Wiest és Steve Martin mellett láthatunk néhány később komoly karriert futó színészt is, felcseperedőben.

Gaál István Sodrásban című filmje az előzőhöz képest éppen az átellenes pólust képviseli: néhány fiatal fürdőzik a Tiszában, ám egyiküket elragadja az ár. A méltán klasszikus filmben olyan komoly dolgok érintik meg a “léha” a fiatal társaságot, mint egyéni és társas felelősség, az egyéniség kontra közösség viszonya, stb. (m2, 21.05)

A ma esti Dunaszínházban a Katonások kilencvenes évek elején színpadra állított Turandotját láthatjuk, mely nem opera, hanem Bertolt Brecht: Turandot, avagy a szerecsenmosdatók kongresszusa címűdarabjának felvétele. A szöveget Eörsi István fordította, és nem kétséges, hogy igen izgalmas, gondolatgazdag élményt fog nyújtani a ma esti “konzerv” is. (Duna World, 21.30)

Az m1 21.30-tól a szandálos, kardozós, bélkiontós történelmi(es) filmek kedvelőinek szeretne kedvében járni Ridley Scott agyonjátszott (ám természetesen elég jó) Gladiátorának vetítésével.

Én szívesen ajánlanám A sógun árnyékát, de az a helyzet, hogy ezek a japán szamuráj-filmek egész egyszerűen nem működnek magyar szinkronnal. (Viasat6, 22.00)

A Kromofóbia Martha Fiennes “családi filmje”. Nem adja magát könnyen, de nem rossz film. Sőt. (A képen az egyik főszereplő – Penelope Cruz) (Story4, 22.30)

Az Egy csodálatos elme Ron Howard másik mai filmje (tv2, 23.50), ráadásul a kettővel ezelőtt ajánlott Gladiátor főszereplőjével a “címszerepben”. Russell Crowe egy matematikai zsenit alakít benne, aki skizofréniában szenved. Oscar-hegyek. (Ja, ma este van az idei Oscar-átadás, ha valakit érint, valahol biztos nézheti…)

Egész estés alternatíva a Filmmúzeum, Coenék két remek filmjével: az Ó, testvér, merre visz utad? 21.00-tól, majd 23.00-tól a Fargo. Ó, je.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma a tévében? – Vasárnap bejegyzéshez

  1. ChrisDry szerint:

    Ázsiai filmek csakis eredeti nyelvben nézhetők, Shogun árnyékát is lehet h megnézem mégegyszer (vannak jobbak is nála szerintem, 6/10

  2. ChrisDry szerint:

    A semmi ágán is lesz m1, 00:00h, én speciel régen nagyon szerettem. 7/10

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.