Mit nézzünk ma a tévében? – Kedd

Most éppen megint havazik, így csábító ajánlat lehet estére a Csábító fűszer című görög-török vígjáték, mely mediterrán ízeivel, illataival a nyarat csempészheti be a lakásokba. Persze, már önmagában az is megér egy misét, hogy a film görög-török koprodukcióban készült… A film egy Isztambulban felnőtt görög férfi (kép) útkereséséről, a régi élethez, a családhoz, az illatokhoz és ízekhez való ragaszkodásáról szól, melyektől elszakította őt a politika. (FEM3, 21.00)

Nyakig a pácban – Passz, nem láttam. 2007-es, életközeli angol vígjáték kisemberekről, apró-cseprő dolgokról… Jók szoktak ezek lenni. (Duna, 21.35)

Arccal a földnek – Borús hangulatot sugall a film, de annyira azért nem olyan. Tolnai Szabolcs filmjében a polgárháború után éledező Szabadkáról, a Vajdaságról mesél kicsit költői (hiszen Tolnai Ottó költő fiáról van szó), kicsit “kusturicás” (hiszen délvidéki) hangnemben. (tv2, 0.45)

A Filmmúzeumon árad a romantika: 19.00Casablanca, 20.50Moulin Rouge, 23.00Egy amerikai Párizsban, plusz ráadásnak, 1.00Gázláng, ismét Ingrid Bergmannal.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.