Mit nézzünk ma a tévében? – Szerda

Ma megint van meccs, a spanyol-portugál. A jó hír, hogy ez már elődöntő, tehát a maival együtt már csak három estét kell kihúzni valahogyan. (Utána viszont nemsokára olimpia, de az már látványosabb lesz talán, mivel nem csak focit kell nézni…)

Nikita (film+, 21.00) Luc Besson jó korszakából való másik legendás film, amelyet azóta számtalan formában és példában idéztek és nyúltak. Ez a film azonban tényleg jó, tán jobb is, mint a Léon, a profi. Vad, merész és néhol még vicces is: Pl. Victor, a takarító Jean Reno által kreált bizarr figurájában. A képen a fékezhetetlen, kényszerből brutális bérgyilkossá váló Nikitát alakító Anne Parillaud látható Jean-Hugues Anglade társaságában.

Ezzel párhuzamosan indul Susanne Bier könnyes családi drogballadája, A tűz martaléka (Fem3, 21.00), Halle Berryvel és Benicio del Toroval, valamint Mulder ügynökkel – láttuk már, ajánlottam már rengetegszer.

De lehet, hogy mindezeket a Folyó szeli ketté (Story4, 21.00), Robert Redford óarany és rézbarna színekben pompázó, férfiasan érzelmes horgászfilmjével. Bővebben itt.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma a tévében? – Szerda bejegyzéshez

 1. wim szerint:

  Egyik filmet sem láttam, bármelyiket megnézném, egyiket sem fogom, mivel foci lesz 😦
  A Nikitától azért tartok – “tán jobb”, mint a Léon, írod, no hát, annál nem nehéz. Még csak azt sem mondanám, hogy nagyot csalódtam anno, nekem Besson gyanús egy ideje, de elhittem, hogy akkora film, pedig nem is. Bírtam a színészi alakításokat, még jobban az akciókat, de a sztori erőltetett volt, és ez zavart. Mint Gary Oldman karaktere. Azért a Nikitára is sort kerítek egyszer, főleg, hogy jobbnak mondod a Léonnál, ez ad némi reményt. 🙂

  • A Léont nemrég néztem újra, és ledöbbentem, mennyire jó film. Elsőre, annak idején nekem sem tetszett, de most – nagyon bejött. 🙂 Lefeslett róla minden korabeli hype, posztmodern bűbáj, meg izé, és maradt a tehtésg és szellem. Egy percig sem erőltetett, nem úgy, mint Besson későbbi filmjei…

  • Persze, a műfaji filmek mezőnyében, relatíve gondolom ezt (lévén alapvetően művészfilm, de legalábbis “függetlenfilm”-párti), és lehet, hogy azért is mondom, mert a leonhoz hasonló krimi-thrillerek közül csak az ergyák kerültek elém…

   • efes szerint:

    Annyira unom a sablonos hollywoodi zsánereket, hogy azt elmondani nem tudom… Azokhoz képest a Leon és a Nikita maga a szellem diadala. Még a klisék is izgalmasak bennük, ahogyan Besson alkalmazza azokat. Érezni azt a fokú szakmai biztonságot, ami elengedhetetlen egy normális zsánerhez, emellett bátran ki is forgatja azokat, ha úgy tartja kedve – és láss csodát, mégis megmarad a zsáner keretei között. Van (legalábbis volt) humora, nemcsak parái, mint pl. Finchernek.

 2. ChrisDry szerint:

  Leon és a Nikita is remek alkotás régen és ma is. 8/10, ill. 7/10 nálam. Ám a Folyó szeli ketté-t nem láttam, lehet, hogy nyálas, de még mindig jobb, mint a foci…

 3. Dr. No szerint:

  A Nikita az egyszerűen akkora, de akkora film volt annak idején, amikor bemutatták és moziban (!) megnéztem, hogy a csajba nem egyszerűen szerelmes voltam, de egyenesen a nőideálom volt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.