Mit nézzünk ma a tévében? – Szombat

Naná, hogy a legizgibb filmek éjfél körül, sőt, azután kezdődnek. Nem baj, holnap lehet aludni… De addig is, mondjuk a Millió dolláros baby-ben (ATV, 21.00) megnézhetjük, hogyan faragott egy filmben Clint Eastwood magának, Morgan Freemannek és elsősorban, Hillary Swanknek Oscar-díjat egy olyan agyoncsépelt témával, mint az ökölvívás. Hogy azért ne legyen túl könnyű a dolgunk, szintén bunyó a témája meglepetésszerűen A bunyós című filmnek is (Cinemax, 21.40), de itt sem a nem éppen legintellektuálisabb és amúgy is eléggé kiszámítható dramaturgiájú (viszont mindenképpen a legreálisabb) sporton lesz a hangsúly. Az ír Jim Sheridan drámája egy IRA-aktivista hajdani bokszolóról szól (akit ki más játszana, mint Daniel Day-Lewis), aki politikai jellegű börtönbüntetéséből szabadulva, egyszerre szeretne szakítani az IRÁ-val, folytatni boksz-karrierjét és visszaszerezni hajdani szerelmét (Emily Watson), aki közben máshoz ment férjhez…

Természetesen harcról van szó Brian De Palma kitűnő filmjében is, melyből megtudhatjuk, ki győzte le Al Caponét (Viasat3, 21.00). Talán éppen a képen látható urak?

Hasonlóan komoly bagázs jött össze Robert De Niro második rendezésére is, ami a CIA megalakulásáról szól. Nem lesz egy kifejezetten sietős mozi, azonban a politikatörténet iránt érdeklődőknek mégis ajánlott Az ügynökség (RTL Klub, 23.00).

Fogalmam sincs, milyen ez a Srácok (m2, 0.50), de számomra ez a ma esti legizgalmasabb film, hiszen mostanság viszonylag ritkán láthatunk 1983-as, tehát a Gorbacsov-éra előtt készült szovjet (!) krimit. Már az szinopszisa is ütős: “A 15 éves Vologya Kirijevet 2 év szabadságvesztésre ítélik, mert 4 rubelt lopott, de ideiglenesen egy évi próbaidőre felfüggesztik a büntetését. Antonov, a sport-munkatábornak nevezett javító-nevelő intézmény vezetője felelősséget vállal érte és magával viszi a táborba, hogy segítsen neki újra bízni az életben és hogy embert neveljen belőle.”

Vele párhuzamosan indul az Enigma (m1, 0.55), mely a nácik híres titkos kódológépéről szól, aminek megfejtéséhez egy híres matematikust alkalmaznak, akit viszont éppen szerelmének hirtelen eltűnése izgat. Jericho, a matematikus (Dougray Scott) azonnal átlátja a helyzetet és rájön, hogy a titkos kód és csajának eltűnése között összefüggés van, és az angol kódfejtő állomáson német kém van. A romantikus háborús kémdrámában Kate Winslett. Rendezte Michael Apted, írta Tom Stoppard.

Aztán, ha végképp nem tudunk aludni, akkor a 127 órától (HBO, 1.10), Danny Boyle brutális survivor-showjától egészen biztosan nem fogunk. Picit bővebben itt.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.