EGY NŐ FOGSÁGBAN / Adománygyűjtő filmvetítés az emberkereskedelem áldozatainak

Az ELF Pictures és a Szabad Élet Egyesület adománygyűjtő filmvetítést rendez az emberkereskedelem áldozatainak megsegítésére.

Időpont: 2019. május 20. 19:00 h
Helyszín: TRAFÓ Kortárs Művészetek Háza (1094 Budapest, Liliom u. 41.)
 
A különleges esemény célja, hogy segítséget nyújtsunk az emberkereskedelem áldozatainak megtenni az első lépéseket egy szabad és független élet felé.
Ma Magyarországon közel 36.000 ember él rabszolgasorban.
 
A befolyt összeget teljes egészében az áldozatok megsegítésére fordítjuk:
– támogatjuk egy védett ház működését
– egy menekítő autó fenntartását
– az áldozatok rehabilitációját és képzését (tanulás, esélyteremtés)
– egy országosan terjesztett támogató füzet elkészülését a segítségnyújtás lehetőségeiről, valamint a segítő szervezetek elérhetőségeiről.
 
Program:
19:00 h // FILMVETÍTÉS
 
AKI BÚJT, AKI NEM – kisjátékfilm, 2018, 10 p., r.: Schwechtje Mihály
Egy szegény magyar faluba érkezik egy drága autó. Az utcán bújócskázó gyerekeket nagyon érdekli a kocsi, a sofőr megengedi, hogy egyenként beüljenek, legnagyobb boldogságukra minden gombot kipróbálhatnak. A sofőr mindenkivel nagyon kedves, közvetlen. Elindul a játék..   .
Schwechtje Mihály filmes és színházi rendező 2018-ban, a Friss Hús fesztiválon debütált rövidfilmje azt mutatja be, mi lehet a sorsa évente közel egy falunyi, periférián élő gyereknek.
 
CSICSKA – kisjátékfilm, 2011, 20 p., r.: Till Attila
Balogh István egy vidéki tanyán élő földművelő gazda, aki rettegésben tartja a feleségét és a gyerekeit. Mivel éppen hogy csak fent tudja tartani magát és a családját, az istállóban úgynevezett “csicská”-t, vagyis tulajdonképpen rabszolgát tart, akit minden szempontból állatként kezel.
Till Attila riporter, műsorvezető, rendező 2012-ben Európai Filmdíjra jelölt, feszült hangulatú kisjátékfilmjét a hasonló szituációt túlélt emberek beszámolói és a témához kapcsolódó híradások inspirálták. 
 
EGY NŐ FOGSÁGBAN – dokumentumfilm, 2017, 89 p., r.: Tuza-Ritter Bernadett
A film egy csicskasorban élő nő sorsát követi nyomon, aki kilátástalan helyzete ellenére elhatározza, hogy 10 év után megpróbál kitörtni a fizikai és lelki elnyomásból, hogy visszayerje szabadságát és lányával új életet kezdjen.
Tuza-Ritter Bernadett felkavaró alkotása az első magyar egészestés dokumentumfilm, mely bekerült a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjába. A filmet közel 80 nemzetközi fesztiválon vetítették, melyeken 28 díjat nyert, majd 2018-ban Európai Filmdíjra jelölték. A magyar és nemzetközi filmkritikusok a legjobb dokumentumfilmnek járó Fipresci-díjjal ismerték el.
 
 
21:00 h // BESZÉLGETÉS AZ ALKOTÓKKAL ÉS  SZAKEMBEREKKEL
 
Beszélgetés Tuza-Ritter Bernadett, Till Attila rendezőkkel, valamint De Coll Ágnes emberkereskedelmi szakértővel és Toszecky Renáta védett ház koordinátorral. Moderátor: Bombera Krisztina.
 
Támogatói jegyárak: 5000 Ft, 10000 Ft, 15000 Ft
Normál jegyár: 2000 Ft
Bővebb információ a kampányról: awomancaptured.com
Kategória: Hírek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.