A kisváros titkai (TV Series – Zachowaj spokój, Hold Tight, 2022)

A lengyel Bartosz Konopka meglehetősen rákattant az amerikai Harlan Coben krimiírónő termékeire, hiszen Az erdő után már a második regényét filmesíti meg – ismét hatrészes minisorozat formájában. Nem igazán értem lelkesedését. Már az előző széria sem több egy közepes, átlagos, bármiféle különlegességtől mentes kriminél és A kisváros titkai is éppen ezt a szintet hozza. Ráadásul még a történet is erősen hajaz egymásra: ott is eltűnt tinédzserek, itt is eltűnt tinédzserek, miközben gazdag, jólszituált, menő szüleik könyékig rágják körmüket gondosan dizájnolt lakberendezésű luxuslakásaikban, a balfasz rendőrség tétlenkedése közepette.

Az üzenet, már ha lehet ilyesmiről beszélni, eléggé egymondatos. A karrierjüket, saját érzelmi életüket gőzerővel szervező szülőknek nincs idejük gyerekeikre, akik így természetesen csúnya dolgokba keverednek. Ez alkalommal drogbizniszbe. Az erdőben vezető szerepet betöltő, mosolygós főügyész barátunk (Grzegorz Damiecki) ezúttal is feltűnik, ded már nyugdíjban, sima jogi szakértőként – és mellékszerepben. A többiek új arcok. Átlagos pofák, ami lehet jó, mert olyanok, akik mellett simán elsétálsz, tehát igaziak, de lehet rossz is, mert színészi értelemben meglehetősen szűkös eszköztárral próbálják megoldani képernyőn való létezésüket, márpedig a lényeg itt azért mégis az lenne, hogy bevonjanak a történetbe. Nem igazán sikerül, bár a közepe táján azért eléggé izgalmasan, fordulatosan bonyolódik a sztori – sajnos, a vége didaktikus és elmaszatolt.

Nem értem azt sem, miért kisvárosról beszél a cím, hiszen Varsó kvázi Pasarétjén játszódik a történet, és a lengyel főváros messziről már tök úgy néz ki, mint egy átlagos amerikai nagyváros, felhőkarcolók szabdalta skyline középen, a széle felé ellaposodva. Viszont szépen van ez fényképezve, örülhetnek a lengyelek, hogy milyen jól megy nekik (bár mondjuk példának okáért a Válótársak című RTL Klubos sorozat sem Budapest kutyaszaros igazi oldalát mutatja). A csúcspont akciójelenete előtt kell abbahagyni a nézést, mert az nevetségesen béna lett. Elspoilerezem inkább: mindenjóhavégejó, családcsakegyvan, arosszelnyeriméltóbüntetését, stb. Addig nézhető a Netflixen, ha nincs jobb dolgunk.

Kategória: Film, Netflix
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: „Már nem tudjuk visszafordítani eze… – Kisgömböc

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.